به گزارش مشرق، جید صنیعی با بیان این که ایران چکهای 100 هزار تومانی منتشر شده و در اختیار اداره نشر و ریالی بانک مرکزی قرار گرفته است، اظهارداشت: بانک مرکزی هر زمان که لازم باشد، ایران چکها را به بازار عرضه خواهد کرد.
وی با اشاره به لغو دستورالعمل سال 1389 بانک مرکزی با عنوان «نحوه تولید، توزیع، جمع آوری و ابطال ایران چک» افزود: این کار، زمینهساز عرضه ایران چک 100 هزار تومانی به بازار و عدم لزوم پشت نویسی و ابطال آن توسط بانک است.
رئیس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی تصریح کرد: در صورت عدم لغو این مصوبه، باید ایران چکها پشت نویسی شده و در اختیار بانکها قرار میگرفت؛ پس از آن بانک هم باید ایران چک را ابطال میکردند.
در بخشنامه لغو شده بانک مرکزی که 7 بهمن 1389 منتشر شد، آمده بود: در اجرای بخشنامه شماره 229951/89 مورخ 18/10/1389 در خصوص «دستورالعمل نحوه تولید، توزیع، جمع آوری و ابطال ایران چک بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» و با عنایت به جمع بندی نظر بانک ها در جلسه مورخ 04/11/1389 موارد زیر جهت تبیین نحوه اجرای بخشنامه فوق ابلاغ میشود:
1- تمامی بانکها مکلفند از تاریخ 09/11/1389 درخصوص ایران چکهای یک میلیون ریالی دریافتی از مشتریان، پس از احراز هویت و درج شماره ملی ظهر ایران چکهای موصوف، این ایران چک ها را باطل نمایند.
تبصره ١: تا زمان حل مشکلات مرتبط با زیرساختهای نرم افزاری، مسائل اجرایی، آموزش کارکنان و ...، عمل ابطال صرفًا از طریق ممهور نمودن با درج کلمه «ابطال شد» صورت پذیرفته و واحدهای بانک ها باید اکیدًا از پانچ و وارد آوردن هرگونه آسیب فیزیکی به ایران چکهای باطل شده خودداری نمایند.
تبصره ٢: تا زمان آماده شدن سامانه تبادل اطلاعات، بانکها مکلفند شماره و سایر اطلاعات ایران چکهای ابطال شده را طبق مفاد فایل ضمیمه تکمیل و به اداره نشر اسکناس و خزانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ارسال نمایند.
٢- بانکها موظفند لاشه ایران چکهای باطل شده را مطابق با دستورالعمل تحویل اسکناسهای فرسوده، از طریق خزانه بانکها جمع آوری و نسبت به ارسال آنها به بانک مرکزی اقدام نمایند.
3- بانک ها تا تاریخ 03/02/ 1390 فرصت دارند در تمامی شعب ی که عملیات دریافت و پرداخت از مشت ریان را به انجام میرسانند، سامانه تبادل اطلاعات مربوط به شماره سریال ایران چک را جهت ثبت، توزیع، فروش، بازخرید، جمعآوری و ابطال ایران چک راه اندازی نموده، دستورالعمل کاربری سامانه را تدوین و برای اجرا به شعب ابلاغ نمایند.
٤- اطلاعات ایران چکهای در اختیار بانکها که از تاریخ ابلاغ این بخشنامه به مشتریان واگذار میشوند نیز میبایست مطابق فایل ضمیمه به بانک مرکزی ارسال شود.
٥- تمامی بانکها مکلفند از طریق شعب، روابط عمومی و رسانههای گروهی به مشتریان خود در مورد اعتبار کامل ایران چکهای یک میلیون ریالی اطلاع رسانی مناسب به عمل آورده و خدمات متناظر را به صورت کامل به مشتریان ارائه نمایند.
به گزارش فارس، بهزاد قیاسوند مدیرکل نشر و ریالی بانک مرکزی مدتی پیش در این باره گفت: در سال 89 براساس ایرادات مراجع نظارتی بانک مرکزی دارندگان ایران چک 100 هزار تومانی را ملزم به پشت نویسی در ایستگاه آخر کرد؛ هدف بانک مرکزی در ابتدا جمعآوری ایران چکهای 100 هزار تومانی نبود، اما به دلیل عدم استقبال مردم از آنها، بانک مرکزی به تدریج آن را از چرخه خارج کرد.
وی با اشاره به مجوز بانک مرکزی برای انتشار ایران چک 100 هزار تومانی در قالب بودجه سال جاری، گفت: بر این اساس در صورت نیاز بازار، ایران چک 100 هزار تومانی بانک مرکزی در نیمه دوم اسفند ماه امسال وارد چرخه مبادلات خواهد شد.
رئیس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی با اشاره تولید ایران چکهای ۱۰۰ هزار تومانی در این سازمان گفت: بانک مرکزی دستورالعمل سال 1389 با عنوان «نحوه تولید، توزیع، جمعآوری و ابطال ایران چک» را لغو کرد.
منبع: فارس